Recepten voor het koken met wilde planten
Voor een kruidige zomeravond
Gazpacho
Voor 6 personen
- 5 tot 6 rijpe vleestomaten in stukken snijden en ontpit
- 1 grote komkommer schillen en pitjes er uit
- ½ ui
- 1 teen knoflook
- 1 bosje heel fijn gesneden tuinkers of een bakje tuinkers.
- (ook kervel is heel lekker)
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels (wijn of dragon) azijn
- zout en peper naar smaak
- ¾ liter water
- eventueel ijsklontjes om te koelen.
Doe alle ingrediënten in een mengkom maar hou iets apart voor de garnering wat in blokjes wordt gesneden en maak het hiermee heel fijn.
Giet de groente puree in een mooie kom en doe er het koude water bij, met het zout en peper.
Zet deze soep enkele uren koud en doe er voor het opdienen ijsblokjes bij.
Doe er nu ook de stukjes groenten voorzichtig bij.
Geef er stokbrood en gekookte eieren bij.
Dit heb ik vanavond zelf gegeten. Op de foto staan onze borden met eten er op.
Koolrabi salade
2 personen
- 1 koolrabi
- 10 zilver uitjes
- 10 blaadjes van de Oost-Indische kers
- 2 bloemen van de Oost-Indische kers
- 1 takje (bergsteen) tijm
- 10 olijven met piment
- 1 aardappel
Kook de aardappel en de koolrabi gaar.
Vermeng alle ingrediënten behalve de bloemen.
Doe er nu wat slasaus of yoghurt roer er door.
Wat zout en peper er door en dan serveren met een gekookt ei en aardappel salade.
Aardappelsalade
2 personen
- 4 aardappels
- 1 appel
- 20 steeltjes bieslook
- 2 normale augurken
- 4 eetlepels slasaus en 4 eetlepels room
- 1/2 cm geraspte gember
Kook de aardappel met zout bijna gaar.
Snij deze in plakjes en vermeng deze warm met slasaus en de stijf geslagen room. snij de bieslook en de augurken fijn en meng alles door elkaar.
Garneren met een ei en een bloem van de Oost-Indische kers.
Meloen
- 2 kleine meloenen
- 1 beker roer (yoghurt)
- suiker naar smaak
- 1 eetlepel citroen sap
- 8 pepermunt blaadjes heel fijn gesneden
- 4 pepermunt blaadjes als garnering
- 4 halve schijfjes citroen
Hol de meloenen uit en snij het vruchtvlees in stukjes.
Vermeng dit met de roer, suiker, citroensap en munt.
Vul met dit mengsel de meloen helften en garneer met het citroen schijfje en munt blaadje.
^Naar het begin van deze pagina
|