Recepten voor het koken met wilde planten
Meer daslook
"Neem ook eens wat onkruid me naar huis en plant dit in je tuin of koop wat beschermde planten in een tuincentrum,
bijvoorbeeld bij http://www.marnis.nl/nl.htm
. Zo heb ik daslook in mijn tuin gezet. Dit is een beschermde plant en mag je het niet plukken, al staat het op sommige plaatsen zoveel, dat niemand het mist als je er wat van meeneemt." Ine
Daslooksalade
- 2 handen daslookbladeren
- 1 tomaat
- 1 stuk komkommer
- 12 maartse viooltjes
Was de daslook goed en snij deze in dunne stukjes.
Doe dit ook met de tomaat en de komkommer.
Doe alles in een schaal en giet er wat slasaus over.
Garneer met de viooltjes.
Daslookpesto
- 2 grote handen daslook
- 1 ons extra belegen kaas
- 10 gram ontvliesde amandelen
- 2 tot 3 deciliter olijf olie
Maal de amandelen fijn.
Doe er dan de daslook bij.
Maal weer fijn.
Voeg nu de kaas en 2 deciliter olijfolie toe.
Is de massa te droog, voeg er dan meer olie toe.
Eventueel wat zout toevoegen.
Heerlijk met spaghetti of op een sneetje brood.
Aardappelpuree met daslook
- 1 kilo aardappels
- 1 hand daslook
- peper zout en nootmuskaat
- 3 deciliter melk
Kook de aardappels gaar en maak ze fijn.
Giet er de warme melk bij samen met de peper en de nootmuskaat.
Maak deze niet te vochtig, want het daslook bevat ook vocht.
Snij de daslook heel fijn en spatel deze onder de puree.
Daslookboter
- 2 handen daslookbladeren
- 100 gram boter
Maak de bladeren fijn in een foodprocessor.
Voeg er de boter bij. Heerlijk op een snee brood of over vlees.
Dit kan bewaard worden in de diepvries voor latere tijden als er geen daslook meer is.
^Naar het begin van deze pagina
|