Recepten voor het koken met wilde planten
Tomaten-kokossoep
|
Dit at ik gisteren en vandaag en ik vond het heerlijk. |
voor vier personen
- 1 kilo tomaten
- ½ zakje kokosmelkpoeder of 1 blikje
- ½ liter water
- 4 groentebouillon blokken
- 3 grote bladeren van de witte kool
- 1 grote ui
- 3 tenen knoflook
- 3 bladeren van de valeriaan
- paar takjes selderij
- wat tijm
- 2 takjes salie
- 1 eetlepel chili saus (of wat sambal en suiker)
- olie
Doe de olie in de pan en roerbak er de fijngesneden kool, uien en knoflook in en bak deze zo’n 5 minuten.
Voeg nu de gezeefde tomaten toe met de overige kruiden en bouillonblokken.
Laat even door koken en proef of de groente gaar zijn.
Doe er de kokosmelk bij en laat nog een minuut koken. Heerlijk met kruiden stokbrood.
^Naar het begin van deze pagina
|