Recepten voor het koken met wilde planten
Ine's broodrecepten
Met IJslands mos
- 75 gram meel van IJslands mos
- 500 gram roggemeel
Het meel van ijslands mos 1/2 uur koken in 6 dl water en daarna 1 uur au-bain-marie. De massa af latenkoelen en 75 gram roggemeel toevoegen met wat zuurdesem, of een zakje dubbelkoolzure soda. Laat het deeg nu een nacht rusten en doe er dan nog eens 425 gram roggemeel bij en 1 1/2 theelepel zout. Vorm er een brood van. Laat nogmaals 4 uur rusten onder een vochtige doek. Afbakken in een oven ongeveer 25 minuten bij 225 graden. In een circulatie oven 25 graden minder.
^Naar het begin van deze pagina
Iers recept met meel van klaver
- 100 gram meel van de rode klaver
- 250 gram roggemeel.
- 250 gram tarwemeel
- 1 deciliter karnemelk
- 2 deciliter water
- 1 theel zout
- wat zuurdesem of een zakje bakking (dubbelle koolzure soda)
Meng alles door elkaar tot een mooi deeg.
Laat het minimaal 8 uur rusten onder een vochtige doek.
Vorm er nu het brood van en laat het weer 4 uur rusten onder een vochtige doek.
Afbakken in een oven van 225 graden en dat in ongeveer 25 minuten
^Naar het begin van deze pagina
|