Recepten voor het koken met wilde planten
Hoestsiroop
Muntsiroop
voor 1 liter
- 1/2 liter water
- bosje verse munt (200 gram Marokkaanse of viltmunt)
- 1 kg suiker,
- sap van 1 citroen
- sap van 1 sinaasappel
Bereidingswijze
- Breng 1/4 liter water aan de kook.
- Was de munt en schud het water eruit.
- Leg de munt in een weckfles van 1 liter en overgiet hem met kokend water.
- Laat het geheel goed afgesloten gedurende drie dagen staan.
- Zeef de munt en laat hem goed uitlekken.
- Bewaar het aftreksel.
Breng opnieuw 1/4 liter water aan de kook.
Los de suiker hierin op en laat afkoelen.
Voeg het vruchtensap toe en vervolgens het muntaftreksel.
Spoel voldoende flessen om met hete soda, spoel ze na met heet water en vul ze met de siroop.
Sluit de flessen goed af.
Om een groene kleur te verkrijgen, kun je wat kooknat van spinazie toevoegen of wat spinazie laten meetrekken met de munt.
Serveertips: Leng een kleine hoeveelheid siroop aan met bronwater, al dan niet met prik. Serveren met ijs en een takje munt en/of een schijfje citroen. Heel feestelijk is het om de rand van het glas even te bevochtigen en in suiker te dopen, voordat je het vult!
^Naar het begin van deze pagina
Dennenappelhoestsiroop
- 30 groene (nog niet rijpe) dennenappels
- 30 suikerklontje
- 1 liter graan jenever
Alles in een fles doen en 30 dagen in de zon in de raam laten staan.
Elke dag schudden.
Deze drank kan gebruikt worden bij griep, keelpijn, verkoudheid enz. Per dag 3 eetlepels. Gezondheid.
^Naar het begin van deze pagina
|