Beginpagina van Plantaardigheden.nl

 

 

Actuele toepassingen van planten

Plantaardigheden.nl
Artikelen over planten
Sitemap

Leesmaar.nl
Dodoens en meer bijzondere boeken

Leeswerk.nl
Artsenijgewassen
Flora Batava

Krachtigeplanten.nl
A modern herbal: 100 medicinale planten
Massachusetts Institute of Technology

De levensenergie van bloesems (Bach)

Gebruik en toediening van Bachbloesemremedies

Het gebruik van de remedies

Bachbloesems zijn geen tovermiddelen, ze ondersteunen. Verwacht geen wonderresultaten binnen een paar dagen. Gedrags- en/of gemoedsveranderingen hebben tijd nodig.

Neem 4 maal daags 4 druppeltjes of zoveel vaker als je wilt.

Bewaar een flesje met een remedie niet in de zon.

Bewaar het flesje ook niet naast "stralingsbronnen" zoals de computer.

Raak de pipet niet met je handen of tong aan.

Als het flesje troebel zou worden, dan is het bedorven. De oorzaak daarvan is meestal het per ongeluk aanraken van het pipetje met je tong.

Neem 's morgens als je opstaat voor de eerste keer druppels en de laatste keer, na het tandenpoetsen, voor je naar bed gaat.

Houd de druppels eventjes in je mond, onder de tong, voor je ze doorslikt.

Een flesje met remedies is op maat gesneden. Wat voor jou op dit moment goed is, hoeft dat niet voor een ander te zijn.

Als je het idee hebt dat de remedies niet zoveel (meer) voor je doen, dan kan het zijn dat er in je gemoedstoestand veranderingen zijn opgetreden waardoor je een ander flesje nodig hebt.

Denk je eraan een affirmatie te maken? Het is een handig geheugensteuntje als je deze altijd herhaalt als je remedies inneemt.

Laat nooit voorgeschreven reguliere medicatie op eigen initiatief achterwege! Overleg altijd met je allopatische arts, voordat je besluit minder of geen medicatie meer in te nemen. Altijd de behandelende arts en/of specialist inlichten over het feit dat je remedies gebruikt. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor bijvoorbeeld een psycholoog en andere hulpverleners.

Ter conservering bevat de inhoud van een remedie een zeer minimale hoeveelheid alcohol. Mocht je ooit een alcoholprobleem gehad hebben, vergeet dat dan niet te melden! Er kan ook een flesje bereid worden zonder alcohol, bijvoorbeeld met plantaardige azijn.

Sommige mensen dragen het remedieflesje in hun broekzak. Ze zeggen dat ze dan de positieve energie van de remedies voelen. Daar is geen enkel bezwaar tegen.

^Naar het begin van deze pagina

Het geven van Bachbloesemremedies aan honden

Bachbloesems zijn geen tovermiddelen, ze ondersteunen gedragstherapie. Verwacht geen wonderresultaten binnen een paar dagen. Gedrags- en/of gemoedsveranderingen hebben tijd en vaak ook training nodig.

Geef de hond 4 maal daags 4 druppeltjes of zoveel vaker als je wilt of als wordt voorgeschreven.

Mocht je een glazen pipetje gebruiken, pas dan op dat het dier er niet per ongeluk in bijt. Voor honden zijn er ook plastic pipetjes in de handel.

De beste manier om druppeltjes toe te dienen, is ze rechtstreeks in de bek geven. Gelukkig nemen vrijwel alle honden de druppels graag in.

Mocht dat niet zo zijn, dan kan je de druppels op een stukje brood druppelen.

Voorkom dat de hond het pipetje met de tong aanraakt.

Als de inhoud van het flesje troebel zou worden, dan is het bedorven. De oorzaak daarvan is meestal het per ongeluk aanraken van het pipetje met de tong.

Geef het dier niet gelijk eten of drinken na het innemen van de druppeltjes.

Raak de pipet niet met je handen aan.

Bewaar het flesje niet in de zon

Bewaar het flesje ook niet naast "stralingsbronnen" zoals de computer.

Laat nooit eventueel voorgeschreven Selgian of Clomicalm achterwege zonder daarover met je Bachtherapeut te spreken. Deze reguliere gedragsmedicatie kan soms, in nauw overleg met de dierenarts, worden gecombineerd met Bachbloesemremedies. Dus nooit het gebruik van Selgian of Clomicalm vroegtijdig staken!

Laat ook nooit andere voorgeschreven reguliere medicatie op eigen initiatief achterwege! Overleg altijd met je dierenarts, voordat je besluit minder of geen medicatie meer te geven.

Ga verder naar Vragen

^Naar het begin van deze pagina

De levensenergie van bloesems (Bach)
Begin
 
Plantago PlantIndex
Letter: druk op CTRL, draai ook aan muiswiel