Het lijkt ongelooflijk hoeveel bloemen we kunnen eten en ze zijn nog lekker ook. Als je dit boek leest, loopt het water je al in de mond.
Er staan vijftig bloemen in, keurig gerangschikt naar lente, zomer, herfst en winter. En er staan vijfentwintig recepten in die serieus bedoeld zijn. Met de vraag: wanneer hebt u voor het laatst iets voor het eerst gedaan?
De lijst van vijftig bloemen staat op de bijgevoegde uitklapkaart Minigids eetbare bloemen die ook los verkrijgbaar is.
Je moet wel durven want het lijkt wel lekker, maar nog niet helemaal vertrouwd. Ok, we zullen proberen u op weg te helpen met een paar registers die in het boek staan.
De inhoud
- Top 5 populairste soorten
- Culinaire bloemen
- Eetbare bloemen van bollen en knollen
- Wildplukken vn eetbare wilde bloemen
- Eetbare bloemen van bomen
- De lekkerste bloemen voor een tisane
- Rozen
- Smaken
- Eetbare plantenfamilies
- Eetbare bloemen in de gouden eeuw
- De lekkerste vijf hartlelies (hosta)
- De beste smaakcombinaties
- De beste dahlia's
- Biologische bloemen en eetbare boeketten
- Gemakkelijk te kweken
- Wilde eetbare bloemen
- De best geurende eetbare bloemen
- Insect aantrekkende bloemen
- Eetbare bloemen van de dieren van Artis
- Eetbare bloemen in Japan
Register van recepten en garneertips:
- Afrikaanse eiersalade
- Alle gekheid op een stokje
- Appel-rabarbercrumble met aardbei en pioenroos
- Bloemenbonbons
- Bloemenconfetti
- Bloemensalade
- Bloementhee
- Bloemenwater
- Bonenburger met tomatensalsa
- Dressing voor (bloemen)salade
- Flowerpowerbites
- Flowerpowerlolly
- Frisse en fruitige bloemensalade
- Frisse fleurige bloementaart
- Gevulde courgettebloemen
- Hemelse cheesecake 'Oranje Boven'
- Hollands vissersbootje
- Hugo (vlierbloesemcocktail)
- IJsklontjes met bloemen
- Kersenbloemenbonbons
- Komkommercocktail
- Kruidig bloemenwater met zinnia's
|
- Postelein met dadels, roomkaas en munt
- Peisoep met lavendel
- Prikkelende brandnetelsoep met madeliefjes
- Rijst met een bloemenkrans (van goudsbloemen, munt en Oost-Indische kers)
- Rozenjam
- Rozenwater
- Snert met bloemen
- Stoofpeertjes met winterbloeiende sierkers
- Teunisbloem met meloen
- Theeboeketje
- Tropisch feestje van gewokte daglelie met risotto
- Versuikeren
- Vijgen rijgen met dadels, roomkaas, hostabloemen en muntblaadjes
- Vlierbloesembeignets
- Vlierbloesemlimonade
- Vlierbloesemthee
- Winter-salade-pakketje met winterjasmijn
- Zonnebloemensalsa
|
Durft u te proberen?
Johan Wijbenga. |