Beginpagina van Plantaardigheden.nl

 

 

Actuele toepassingen van planten

Plantaardigheden.nl
Artikelen over planten
Sitemap

Leesmaar.nl
Dodoens en meer bijzondere boeken

Leeswerk.nl
Artsenijgewassen
Flora Batava

Krachtigeplanten.nl
A modern herbal: 100 medicinale planten
Massachusetts Institute of Technology

Boekenrubriek met recensies van boeken over toepassingen van planten

Ons mooie voedselboek

Alles over eten en wat ermee gebeurt voordat het op je bord ligt

  • Auteur: Lisette de Jong en Ria de Jong
  • Prijs: € 19,95
  • Illustrator: Jenny Lindhout
  • ISBN: 9789050115834
  • Pagina's: 48
  • Formaat: 24 x 34 cm
  • hardcover, half linnen band
  • Meer informatie bij de uitgever

Van broodje aap tot zoete zomerkoninkjes. Welke reis legt een banaan af naar jouw fruitschaal? Hoe wordt van melk yoghurt gemaakt? En waarom is volkorenbrood zo gezond?

De antwoorden vind je in 'Ons Mooie Voedselboek': een informatief en creatief kinderboek boordevol interessante weetjes over ons dagelijks eten en leuke doe-dingen zoals bakken, kweken en koken... Zo leren kinderen bewust omgaan met eten en duurzame, gezonde (en lekkere) keuzes te maken.

In 'Ons Mooie Voedselboek' nemen Pepijn en zijn hondje Pepper je mee om samen boodschappen te doen. Ze maken een avontuurlijke reis langs kassen vol sappige aardbeien, tropische bananenplantages en velden vol boerenkool. Ze nemen zelfs een kijkje onder de grond om te zien hoe aardappels groeien. Aan het eind van het boek weet jij precies wat er met je eten gebeurt voordat het op je bord ligt.

Eerlijk over voedsel. Dat is 'Ons Mooie Voedselboek': een kijk-, lees- en doeboek voor kinderen vanaf 8 jaar. Leuk voor thuis en ook geschikt voor natuur- en voedselonderwijs. Het staat vol interessante weetjes over ons dagelijks eten, hoe en door wie het gemaakt wordt en wat er gezond aan is.

'Ons Mooie Voedselboek' daagt kinderen uit om na te denken over wat er op hun bord ligt, en er zelf mee aan de slag te gaan: aardbeien kweken, frozen yoghurt maken, pannenkoeken bakken of een lampje laten branden op pieperpower.

Ik vind het een prachtig boek. Geschikt voor de huiskamer en voor op school. Er staan erg veel tips in om naar iets spannends toe te gaan, voor het hele gezin.

Het is echt zo mooi dat ik vroeger heel graag zoiets zou hebben gehad.Je ziet hier wat de moderne druktechnieken mogelijk maken.

Als je nog jong bent heb ik voor jou een tip: print deze pagina, vraag dan geld aan je ouders om dit boek te kunnen kopen.

Koop dit boek dan bij de boekhandel en geef het, natuurlijk pas zodra jij het uit hebt, aan je ouders. Daar doe je ze een groot plezier mee!

Ik raakte er niet in uitgelezen.

Johan Wijbenga.

^Naar het begin van deze pagina

Recensies van boeken over toepassingen van planten
 

Hobby

* is nieuw

Omgeving
Plant
Toepassing
 
Woordenboek Nederlandsche Taal
Plantago PlantIndex
Letter: druk op CTRL, draai ook aan muiswiel