Beginpagina van Plantaardigheden.nl

 

 

Actuele toepassingen van planten
Sitemap
Index

Plantaardigheden.nl
Artikelen over planten

Leesmaar.nl
Dodoens en andere bijzondere boeken

Leeswerk.nl
Plantenboeken opengelegd

Boekenrubriek met recensies van boeken over toepassingen van planten

Soms even wachten, en dan... Selecteer een aantal regels en klik op Lees voor, of laat de hele pagina voorlezen.

Plant & eter

van vezels tot vanille

  • Auteur: Evelien Rozema
  • Prijs: € 19,95
  • Fotografie: Hans Clauzing
  • ISBN: 9789050116466
  • Druk: 1
  • Pagina's: 144
  • Formaat: 17 x 21 cm
  • paperback, full colour
  • Meer informatie bij de uitgever
  • Alles over natuurlijke plantenstoffen en hun effecten op de gezondheid
  • 21 smakelijke recepten voor een vegetarisch en plant-based dieet
  • Met praktijktips van medewerkers uit de Botanische tuinen voor in de eigen tuin

Bent u ook zo benieuwd naar de nieuwe ontwikkelingen? E nummers worden steeds vaker ingewisseld voor de beschrijving: natuurlijke grondstoffen. Maar welke zijn dat dan en hoe werken die?

Eindelijk is er nu een boek dat op die vragen antwoord geeft. Hier volgt een uitgebreide inhoudsopgave. Na al de belangrijke informatie volgt er een aantal heerlijke recepten. Niet met E nummers, maar met natuurlijke grondstoffen, waarvan u dan inmmiddels weet hoe die werken.

Deel I - Planten(r)evolutia

Enorm veel beknopte en toch voldoende informatie over

  • Plantaardig voedsel
  • Sensatie voor zintuigen
  • Natuurlijke stoffen
    • Geur- smaak- en kleurstoffen
      • Zoetstoffen
      • Intense zoetstoffen
      • Samenstelling van suiker, stroop en honing
      • Bitterstoffen
      • Hop
      • Cacao
      • Koffie en thee
      • Glucosinolaten
      • Ui en knoflook
      • Tanninen
  • Kleurstoffen
    • Betalaïnen
    • Carotenoïden
    • Go green: chlorofyl
    • Curcumine
    • Flavonoïden
    • Flavonen
    • Flavonolen
    • Flavan-3-olen
    • Anthocyaninen
    • Proanthocyanidinen
    • Resveratrol
  • Essentiële voedings-en bouwstoffen
    • Eiwitten en aminozuren
    • Essentiële voedingsstoffen
    • Vitamines
    • Koolhydraten
    • Vetten
    • Vetzuren
    • Vetzuren in het oerdieet en het moderne dieet
    • Fytaten
    • Fyto-oestrogenen
    • Fytosterolen en -stanolen
    • Lignanen
    • Overige organische zuren
    • Vezels
    • Lignine en cellulose
    • Oplosbare vezels
    • Arabinoxylaan
    • Oiigosacchariden
    • Inuline
    • Chichorei
    • Fructose-oligosacchariden
    • Galacto-oligosacchariden
    • Toegevoegde vezels
  • Food for thought
    • Waterverbruik
    • Irrigatie
    • Bodem
    • Uitstoot van gassen
    • Voedselverspilling
    • Eerlijk voedselsysteem
  • Gezonde keus
    • Variatie
    • Voedselallergie
    • Voedingswaarde
    • PBWF?
    • Voorkomen van diabetes
    • Let food be thy medicine...
  • Kweek het zelf
    • In eigen moestuin
    • Urban farming
    • Slim bewateren
    • Bodem en bemesting
    • Indelen en wisselteelt
    • Zaden bewaren

Deel II: Ontdek & kook

Ongelooflijk veel informatie over de onderwerpen

  • Peulvruchten
  • Granen
  • Noten
  • Zaden
  • Bladgroente
  • Wortel- en knolgewassen
  • Fruit vegetables
  • Vruchten
  • Kruiden en specerijen
  • Thee

Dit is het grootste, meest uitgerbreide en lekkerste deel en voor u nog interessanter.

Eet smakelijk!

Johan Wijbenga.

^Naar het begin van deze pagina

Recensies van boeken over toepassingen van planten
 

Hobby

* is nieuw

Omgeving
Plant
Toepassing
 
Woordenboek Nederlandsche Taal
Plantago PlantIndex
Letter: druk op CTRL, draai ook aan muiswiel