Bent u ook zo benieuwd naar de nieuwe ontwikkelingen? E nummers worden steeds vaker ingewisseld voor de beschrijving: natuurlijke grondstoffen. Maar welke zijn dat dan en hoe werken die?
Eindelijk is er nu een boek dat op die vragen antwoord geeft. Hier volgt een uitgebreide inhoudsopgave. Na al de belangrijke informatie volgt er een aantal heerlijke recepten. Niet met E nummers, maar met natuurlijke grondstoffen, waarvan u dan inmmiddels weet hoe die werken.
Deel I - Planten(r)evolutia
Enorm veel beknopte en toch voldoende informatie over
- Plantaardig voedsel
- Sensatie voor zintuigen
- Natuurlijke stoffen
- Geur- smaak- en kleurstoffen
- Zoetstoffen
- Intense zoetstoffen
- Samenstelling van suiker, stroop en honing
- Bitterstoffen
- Hop
- Cacao
- Koffie en thee
- Glucosinolaten
- Ui en knoflook
- Tanninen
- Kleurstoffen
- Betalaïnen
- Carotenoïden
- Go green: chlorofyl
- Curcumine
- Flavonoïden
- Flavonen
- Flavonolen
- Flavan-3-olen
- Anthocyaninen
- Proanthocyanidinen
- Resveratrol
- Essentiële voedings-en bouwstoffen
- Eiwitten en aminozuren
- Essentiële voedingsstoffen
- Vitamines
- Koolhydraten
- Vetten
- Vetzuren
- Vetzuren in het oerdieet en het moderne dieet
- Fytaten
- Fyto-oestrogenen
- Fytosterolen en -stanolen
- Lignanen
- Overige organische zuren
- Vezels
- Lignine en cellulose
- Oplosbare vezels
- Arabinoxylaan
- Oiigosacchariden
- Inuline
- Chichorei
- Fructose-oligosacchariden
- Galacto-oligosacchariden
- Toegevoegde vezels
- Food for thought
- Waterverbruik
- Irrigatie
- Bodem
- Uitstoot van gassen
- Voedselverspilling
- Eerlijk voedselsysteem
- Gezonde keus
- Variatie
- Voedselallergie
- Voedingswaarde
- PBWF?
- Voorkomen van diabetes
- Let food be thy medicine...
- Kweek het zelf
- In eigen moestuin
- Urban farming
- Slim bewateren
- Bodem en bemesting
- Indelen en wisselteelt
- Zaden bewaren
Deel II: Ontdek & kook
Ongelooflijk veel informatie over de onderwerpen
- Peulvruchten
- Granen
- Noten
- Zaden
- Bladgroente
- Wortel- en knolgewassen
- Fruit vegetables
- Vruchten
- Kruiden en specerijen
- Thee
Dit is het grootste, meest uitgerbreide en lekkerste deel en voor u nog interessanter.
Eet smakelijk!
Johan Wijbenga. |