Beginpagina van Plantaardigheden.nl

 

 

Actuele toepassingen van planten

Plantaardigheden.nl
Artikelen over planten
Sitemap

Leesmaar.nl
Dodoens en meer bijzondere boeken

Leeswerk.nl
Artsenijgewassen
Flora Batava

Krachtigeplanten.nl
A modern herbal: 100 medicinale planten
Massachusetts Institute of Technology

Boekenrubriek met recensies van boeken over toepassingen van planten

Van de voedseldeskundige, auteur van ons tientallen jaren geleden geschreven en zeer veel gelezen artikel over kruidenthee,nu

Herschreven:

De Poepdokter - Gezond van mond tot kont

Het beste boek voor gezonde darmen

In deze volledig geactualiseerde en herziene uitgave van De Poepdokter vertelt Nienke Gottenbos, de bekendste darmexpert van Nederland, in luchtige en humoristische taal over je darmen en darmflora, en hoe je de bacteriën in je lichaam tevreden houdt.

Je bent immers nooit alleen: in je darm leven miljarden bacteriën, die van geboorte tot dood met je mee reizen. Al je darmbewoners samen vormen het microbioom ofwel je darmflora. En je mag best blij zijn met die jungle aan onzichtbaar gekrioel.

Wist je bijvoorbeeld dat je darmen je helpen aan:

  • Genoeg energie
  • Een goed werkend immuunsysteem
  • Een gezond gewicht
  • Een optimale vertering
  • Snel en soepel werkende hersenen
  • Een betere stressbestendigheid
  • En nog veel meer…

Maar je bacteriën hebben niet alleen invloed op jou – jij ook op hen! Verstopping, dunne ontlasting of een opgeblazen gevoel… Misschien ben jij één van de 2 miljoen Nederlanders die regelmatig last hebben van hun spijsvertering.

Darmklachten komen steeds vaker voor en als je ziet wat we onze darmflora dagelijks aandoen, is dat ook niet zo vreemd. Gelukkig kun jezelf veel verbeteren  door anders te eten en je leefstijl aan te passen.

Je darmen zijn immers de basis onder je gezondheid. In dit boek lees je wat er aan de hand kan zijn als het even niet zo lekker gaat daarbinnen. Met handige tips, recepten en een voedings-/poepdagboek leer je op ‘smakelijke’ wijze wat je voor je darmen kunt doen.

De Poepdokter is dan ook het meest complete boek om je darmen in topconditie te houden!

Nienke Gorrenbos (1982) is de bekendste darmexpert van Nederland.

Als darmfloratherapeut en 'Eigenwijs voedingsdeslundige' staat ze online ook wel bekend als De Groene Vrouw. Met haar jarenlange ervaring als darmtherapeut is Nienke een veelgevraagd spreker, blogger en auteur.

In 2016 schreef zij de bestseller De Poepdokter waarvan al meer dan 50.000 exemplaren over de toonbank gingen. Telkens weet ze haar schat aan kennis en ervaring in luchtige en begrijpelijke taal over te brengen. De door haar ointwikkelde aanpak zorgde daarmee al voor vele blije buiken, vrolijke bacteriën en soepel werkende darmen.

^Naar het begin van deze pagina

Recensies van boeken over toepassingen van planten
 

Hobby

* is nieuw

Omgeving
Plant
Toepassing
 
Woordenboek Nederlandsche Taal
Plantago PlantIndex
Letter: druk op CTRL, draai ook aan muiswiel